diumenge, 24 d’abril de 2016

Cintes del vent

Hola!L'arribada de la primavera ens porta unes ganes terribles de sortir al carrer a jugar, córrer, saltar!
Buscant informació sobre la metodologia Waldorf, vaig descobrir les cintes del vent. Un dels punts més importants d'aquesta metodologia és transmetre les experiències del nens sobre la naturalesa, com també la importància de la creativitat, potenciant la imaginació. A Lleida no hi ha cap escola Waldorf encara però sí que podeu trobar tallers i activitats. Visiteu http://www.waldorflleida.org/


Les cintes del vent consisteixen en una anella de fusta a la qual hi són lligats cintes de colors, a poder ser llargs, de la mateixa gama cromàtica. L'objectiu és que acompanyin els nens i nenes amb els seus moviements mentre juguen a l'aire lliure, salten, ballen o simplement corren.Si fa una mica de brisa encara millor.


Les hem posat a prova i han triomfat! Al Roc li han agradat moltíssim!


Jo m'he decantat per barrejar colors, formant l'Arc de Sant Martí però es poden fer amb diferents tonalitats del mateix color.

Si us animeu a fer només necessiteu: 
És molt senzill però molt bonic. Només cal lligar les cintes a l'anella de fusta de les cortines i ja està. Amb un metre de cada color en teniu prou i llavors podeu fer un nus com el de la imatge i després fer un doble nus entre l.es cintes de colors. Si les teniu més curtes, feu un nus normal a l'extrem. Depèn de l'alçada del nen, podeu fer-la més llarga i més curta.N'he vist algun model amb cascavells, però a mi m'agrada més sense.  

Una de les blocaires que segueixo per Instagram també va fer una entrada sobre el tema, fa poc. Visiteu la seu web perquè en treureu idees xulíssimes! Es diu http://moontsesteban.blogspot.com.es

A Etsy n'he trobat aquestes per comprar, però crec que és tan fàcil de fer i trobar els materials que ho podeu fer vosaltres mateixos. Per cert, fins i tot per a fer un regal... jo ja n'he regalat unes i han agradat moltíssim!Crec que serà una d'aquelles coses que no faltaran a partir d'ara a la motxilla del Roc. A la platja o al parc, són ideal per acompanyar el joc i deixar anar la imaginació.