diumenge, 13 de març de 2016

Coneixeu el pot de la calma?

Hola!

Fa un temps que el vaig veure per internet mentre buscava informació sobre el mètode Montessori, Maria Montessori va ser una doctora, científica, ... i educadora italiana que va revolucionar la forma d'ensenyar els nens distribuint l'aula de manera que tot quedi al seu abast, utilitzant materials molt quotidians i fomentant el desenvolupament sensorial dels nens.
Si en voleu saber més coses cliqueu sobre el seu nom.

Dins d'una aula Montessori hi ha una taula de la pau on el nen pot trobar diferents materials que l'ajudin a calmar-se quan està enfadat o per resoldre conflictes: contes, trencaclosques... i un pot de la calma.

Aquesta de Montsessori en casa és ideal. Entreu i agafeu idees. 


Què és el pot de la calma?

Un pot de plàstic (preferiblement) amb aigua i purpurina que ajuda a calmar-los tot observant la purpurina mentre es mou dins del pot. 

Què necessito per a fer-lo? 

Material:
- pot preferiblement de plàstic, 
- aigua calenta, 
- cola o pegament líquid amb purpurina --- Tiger en té unes de ideals ;-)
- purpurina del color que vulguis  
- unes gotes de colorant alimentari i
- una mica d'oli hidratant infantil. 

Només cal barrejar tots els ingredients. L'oli és opcional però fa que la purpurina caigui més lentament perquè té una densitat diferent a l'aigua. Si us voleu assegurar de tancar-lo bé, podeu posar una mica de cola o una mica de silicona abans de posar el tap. I un cop fet, què hem de fer?

Quan el nen o nena estigui enfadat, hem d'agafar el pot i sacsar-lo davant seu per captar la seva atenció i, mentre comença a moure's la purpurina, anar-li parlant sobre el perquè està enfadat, com se sent...  Al principi va moolt ràpid i després la purpurina va caient poc a poc...

Es diu que amb el temps, els nens i nens l'agafen sol, autogestoniant les seves emocions i pensant les seves accions. 

Jo ho vull provar... així que si us animeu, podrem comparar les reaccions dels nens. De moment, el Roc l'ha vist però no n'ha fet molt cas... Tampoc té moltes rabietes però no desisteixo. Em sembla una idea molt xula i és fantàstica per aprendre a gestionar les emocions. 

He llegit algun article que diu que el pot de la calma hauria de ser per als pares, perquè en moltes ocasions "provoquem" la ira dels nens: volem fer una foto quan ell no vol, volem que estigui quiet 3 hores assegut en una taula, volem que vagi al parc i que no s'embruti... 

Què us sembla? Us animeu?