diumenge, 21 de febrer de 2016

El dau de les emocions

Hola!


Per als que em seguiu, ja sabeu que fa un temps vaig escriure un post sobre les emocions, titulat Sento aleshores existeixo, on parlava de la importància de conèixer i treballar les emocions per saber-les gestionar i relacionar-nos amb els altres molt millor. Si el llegiu, hi trobareu alguna idea de com dur a terme un seguit d'activitats divertits i senzilles. No obstant, si esteu interessats en el tema hi ha mil llocs on trobar idees fantàstiques i aplicables a casa.

Avui, us presento el dau de les emocions. És molt senzill de fer:


- Pinteu sis cares diferents que expressin 6 sentiments diferents: felicitat, tristesa, ràbia, fàstic... (jo no tinc gaire gràcia dibuisant per no dir gens...). Si els nens són grans les poden pintar ells mateixos, sinó les pinteu vosaltres. A partir de certa edat, les identificaran i sinó els hi expliqueu. Per a personalitzar-lo encara més, podeu fer-vos fotos, imprimir-les i enganxar-les a cada cara del cub.  

- Un cop retallat i enganxat per les pestanyes, ja el teniu a punt per començar a jugar. Llenceu el dau per torns i aneu imitant les cares. Podeu explicar i fer explicar quan han sentit les diferents emocions o han vist algú amb aquella cara, en quines situacions... o fins i tot inventar-vos un conte...

Si us voleu descarregar el nostre cub el blanc cliqueu sobre la imatge. Jo us recomano que sigui un foli gruixut o una cartolina. (nosaltes ho hem fet amb un foli i no durarà gaire...) Si el voleu en format .pdf cliqueu aquí.


Si el voleu amb word, AQUÍ.  


Ja ho veieu l'activitat és molt senzilla. Espero que us animeu i que la poseu en pràctica!