diumenge, 14 de febrer de 2016

Coneixem el nostre planeta amb Gènesi

Hola!

Últimament publico molt, això és sinònim que l'agenda cultural i lúdica de Lleida està plena de propostes per als més petits i també per als no tan petits... 


La nova exposició del Caixaforum de Lleida és ideal: Gènesi de Sebastiao Salgado.

Amb el projecte Gènesi. Sebastião Salgado busca els orígens del món i del planeta que habitem. Un món que ha evolucionat durant milers d'anys abans de veure's enfrontat al ritme de la vida moderna.
Aquesta exposició presenta fotografies de paisatges, animals i persones allunyades del món modern: regions vastes i remotes, intactes i en silenci, on la natura continua regnant. Espais on ens poden nodrir de l'esplendor de les regions polars, els boscos i les sabanes tropicals, els deserts abrasadors, les muntanyes dominades per glaceres i les illes solitàries. Un mosaic increïble on la natura s'expressa en tota la seva grandesa.
Les fotografies de Gènesi aspiren a revelar aquesta bellesa i representen un homenatge a la fragilitat d'un planeta que tots tenim el deure de protegir.


Podeu fer la visita (totalement gratuïta) sense guia perquè penso que l'espontaneïtat dels nens i la genialitat de les fotografies formen una gran combinació, però us deixo les activitats familiars que s'han organitzat al voltant d'aquesta obra, per si voleu que sigui més complerta. 

TALLER FAMILIAR +7?
20 demarç i 14 de maig a les 12h
29 de juny i 13 de juliol a les 19h
Visita taller. Val 2€ (1€ si sou clients de la Caixa). 
Tot i que oficialment hi posa més de 7 anys, m'han dit que l'activitat que tenen prevista és apta per a més petits i que s'adaptaran a cada grup. 
El 21 de maig  que se celebra la nit dels Museus hi ha una altra visita taller a les 17:30h.

Si voleu comprar les entrades cliqueu AQUÍ

Per veure l'horari del Caixa Forum i la resta d'activitats programades visiteu la PÀGINA OFICIAL.  

___________________________________

LA NOSTRA VISITA
Com que les fotografies són de gran format permeten que els nens ho vegin bé tot i que no estan a la seva alçada. 
El Roc ha gaudit però sobre tot li han agradat les protagonitzades pels animals: pingüins, cocodrils i balenes... Si no hi havia animals, no li cridaven l'atenció. Tot i que aquelles de les dones de les tribus mursis també l'han sorprès. 

Esperem que més endavant hi puguem tornar i descobreixi els fantàstics paisatges que el fotògraf brasiler ha capturat i ara gaudim nosaltres. 
En definitiva una gran manera de conèixer el nostre planeta i descrobrir l'obra del fotògraf brasiler, aprofitant l'oportunitat que tenim de tenir-la a la nostra ciutat.  

Us animeu? El Roc segur que hi torna!