divendres, 26 de febrer de 2016

Cantem, ballem, toquem

Hola!

No cal que us digui que la música és imprescindible en la vida d'un nen. Té moltes virtuts i cap defecte. Els ajuda a conèixer el món que els envolta i a millorar la parla, la psicomotricitat... I tantes altres coses que els experts en la matèria afirmen. Fa més de 2500 anys el filòfof grec Plató afirmava que "la música és a l'ànima allò que l'exercici físic al cos"...   

El que pretenc avui es deixar-vos en aquesta entrada un seguit de recursos per cantar a casa, ballar, fer música... o simplement per trobar aquella cançó que el vostre filla o filla canta i que no ets capaç de reconèixer...

CANÇONER INSTITUT RONDA

Des de l'institut Ronda de Lleida ens proposen un seguit de cançons tradicionals ordenades en oficis, animals, de falda... A banda de trobar-hi la lletra hi trobes els àudios per escoltar-les en accent lleidatà ;-)) !!! Jo l'he consultat moltes vegades quan no recordo la tonada de les cançons que cantem a la ludoteca...


VÍDEOS de la DÀMARIS GELABERT

Segur que la coneixeu i si no us sonaran les seves magnífiques cançons: des de cançons i jocs de falda a cançons per aprendre (dies de la setmana, l'abecedari...) passant per les cançons amb massatges. A més, amb una mica de sort, la podreu veure en concert. Fa dos anys va venir a Lleida a la festa de les ludoteques i també fa concerts solidaris. De moment a la seva agenda no hi trobem actuacions a les terres lleidatanes però estem atents a qualsevol novetat. A la seva WEB OFICIAL trobareu també tallers que ella mateixa imparteix a la seva seu de Cardedeu.

Heu de conèixer el seu canal de YOUTUBE és fantàstic. No hi són totes les cançons però sí les més conegudes.  
DIUMENGES A TOT RITME 

Des de l'escola de música l'Intèrpret ens ofereixen 6 concerts per als més petits. Són els diumenges al matí al Teatre de l'escorxador. Per a més informació a la web de L'intèrpret.
- 6 de març. El clarinet virtuós. Clarinet a Tot Ritme!
Intèrprets: Juan Ferrer, clarinet; Oksana Shymanska, piano.

- 13 de març. Unes cordes molt romàntiques. Corda a Tot Ritme!
Intèrprets: Joan Carles Pérez, violí; Ivan Pérez, viola; Cristina Civera, violoncel.

- 3 d'abril. Contes en-Trompats. Petits a Tot Ritme!
Intèrprets: Manel Romeu, actor; Jordi Gaya, trompa; Pancho Marrodan, piano.

- 10 d'abril. Llatino-guitar.  Mostra de Cinema a Tot Ritme!
Intèrprets: Rafael Bonavita, guitarra barroca i guitarra clàssica.

- 17 d'abril. El lied misteriós. Cant a Tot Ritme!
Intèrprets: Marta Infante, mezzo-soprano i Jorge Robaina, piano.

- 24 d'abril. Jazzfusionant. Fusió a Tot Ritme!
Intèrprets: Enric Navarra, guitarra; José Luis Ríos, piano; Jaume Olivé, baix; Ignasi Corella, bateria. 

MANUALITATS

Només cal que feu una ullada per Pinterest i al·lucinareu de tot el que es pot fer amb material reciclat: tambors, maraques, guitarres... Aquí una mostra que vam fer al Projecte Fil de la ludoteca de Parc de Gardeny:

És una caixa de formatges pintada. També necessites un pal de fusta (pot ser de menjar xinès) i un cordill amb dos taps als extrems. Tapeu la caixeta, l'enganxeu i la decoreu al vostre gust!

VÍDEOS

Per a moure's

Per a reconèixer instruments


ACTIVITATS A CASA

Acabo de descobrir aquestes fantàstiques activitats de la web Tot sona. A cada proposta hi ha la cançó i alguns dels suggeriments per treballar-la. Genial!   

JOCS ON-LINE

De ben segur que també hi ha aplicacions super divertides!


TALLERS A L'ORFEÓ

Fa uns dies vaig parlar-vos de l'oferta d'activitats familiars de l'Orfeó lleidatà. Us deixo l'enllaç AQUÍ.

Au! a cantar i a ballar!