diumenge, 15 de novembre de 2015

Fem experiments a casa: colors

Hola!
Avui és un dia molt gris. A Lleida fa una setmana que no veiem brillar el sol i les notícies que arriben són molt tristes així que he decidit posar una mica de color.


Hem fet el nostre primer experiment a casa. Els materials són ben senzills: colorant alimentari i recipients trasparents amb aigua i un estri per a remenar. Tingueu a mà un drap per a netejar per si s'escapa una gota...


Els colorants que vaig comprar són difícils d'obrir però al mig tenen unes marques per on s'ha de prémer i cau de gota en gota. Així que per al Roc li ha resultat fàcil posar la gota a l'aigua. Després, com que la gota  no es dissol sola, l'hem remenat amb un pal. 


Un cop hem vist els tres colors a l'aigua, hem combinat els colors i ens han aparegut els secundaris. El Roc flipava quan anaven apareixien els altres colors...


Després, el Roc ha volgut provar, i ja ho veieu... Sense voler hem acabat amb tres toanlitats diferents de color verd! Compte perquè hi haureu de posar fi... La cosa s'anima i no voldrà acabar... Però val la pena!  


ATENCIÓ: el colorant taca! jo creia que, com que és alimentari, seria més fàcil de fer marxar... Així que compte amb la roba que feu servir i la tovallola amb què us renteu les mans. (Encara no sé si marxarà de la tovallola però de les mans us asseguro que no marxa rentant-les amb sabó...) 

L'experiment també es pot fet posant paper de pinotxo dins d'ampolles d'aigua, tal com vam fer una vegada a la ludoteca. Us poso una foto que he trobat de l'experiment fet en una escola:Aimeu-vos i explique-me com us ha anat i si els hi ha agradat!