diumenge, 1 de novembre de 2015

6 jocs amb "objectes de casa"


Hola!
Us heu adonat que moltes vegades els nostres fills s'acaben entretenint amb coses que no sóc joguines? Els agrada manipular tot allò que veuen que nostaltres també toquem i és per això que h'hi poden estar llargues estones. 

L'entrada d'avui us servirà per a entretenir-los quan no tingueu joguines perquè esteu de vacances o de cap de setmana al poble i us heu oblidat la motxilla de joguines o simplement quan vulgueu que juguin a coses diferents... Totes són idees molt senzilles i barates!

Tots aquests jocs els tinc en un armari però a la seva alçada. Quan hi anem a buscar un joc, és ell qui me'n demana un o un altre.

ESTENDRE LA ROBA: 
He de lligar un cordill i posar-lo a la seva alçada. Poseu en una cistelleta agulles d'estendre la roba. En un altra peces de roba de goma eva o de cartró. Poden ser iguals però si feu diferents peces de roba també fomentareu l'aprenentatge de vocabulari. Feu-los de diferents colors i també repassareu el nom de colors.  Al principi el Roc només podia agafar la pinça; el segon cop, ja intentava coordinar les dues mans...però li costava. Ara ja ho fa gairebé sol. Li encanta.


CARRETERA I APARCAMENT AMB CINTA AÏLLANT O WASHITAPE:
Si teniu algu cotxe i els voleu fer entretenir una estona llarga, dibuixeu un carretera al terra i alguna plaça d'aparcament... Els encantarà! Si busqueu per internet en podreu trobar alguns que són realment bonics. El nostre és molt senzill i normalment el treiem poc després, però el podeu deixar més dies...


AMANIDA DE PECES:
Aquest el podeu fer amb peces de construcció o glaçons de plàstic. Es tracta de transportar les peces d'un recipient a l'altre. Mentre hi juga, si voleu, podeu anar posar nom d'aliments i fomentareu alhora el llenguatge. CLASSIFICACIÓ DE PINCES:
Bens senzill: pinces de colors en bols de colors..."COLAR" PALLETES:
Durant l'entrevista amb la senyoreta del Roc, em va comentar que li agradava molt. Ara que ja és més grandet ja em demana altres jocs que li agraden més.


CLASSIFICAR POMPONS:
Podeu pintar l'ouera o no. Ho poden fer amb les mans o amb les pinces com les que heu vist al tercer joc. Poden ser pompons o objectes més petits... Tot depèn de l'edat del nen@.Com veureu tot és ben senzill. És només fer-vos veure qu el joc és a tot arreu. Només cal deixar-los-hi  De ben segur que vosltres també hi jugueu a casa.  
En coneixeu algun que sigui senzill així també?? Animeu-vos a fer algun comentari,