dijous, 15 d’octubre de 2015

Entrevista a... Roser Sanjuan


Roser Sanjuan (Tarragona,1978)
Gestora cultural especialitzada en educació artística

Hola, Roser!

L: Quin és el teu dia a dia?
R: Doncs ben diferent de la idea  generalitzada de què treballar en un museu té un dia a dia tranquil i fins i tot avorrit... Juntament amb la resta  de l'equip, gestionem els grups, investiguem com apropar l’art contemporani aplicant diferents estratègiesque passen per dissenyar projectes, activitats, dossiers educatius, tallers  o seminaris per formadors.

L: Què és el que més t’agrada de la teva feina?
R: Investigar i dissenyar projectes i comprovar els resultats amb el contacte amb el públic, per veure com l’art pot ser un agent transformador, d’empoderament  i una eina pel coneixement.

L: Què destacaries de les visites dels grups escolars? 
R: que els nens són més contemporanis i lliures de prejudicis que els adults

L: Carai Roser! Què bonic! (hehehe) M'encanta!!!
L’altre dia em vas comentar que el dia 28 d’octubre estreneu l’exposició “Plou, neva, pinta”. Em pots explicar breument què hi podrem trobar les famílies quan hi anem? 
R: Hi trobareu de forma molt compacta les principals línies per on ha evolucionat l’anomenada pintura expandida, o dit d’una altra manera la pintura que no pinta, a través d’obres de la col.lecció, activitats, elements que milloren la interpretació i una gran instal.lació. Tot adreçat als nens, però prou interessant per atreure a tot tipus de públics per veure les noves derives en què el marc, el llenç, el color i el gest, han deixat de ser el què tradicionalment s’atribuïa a la pintura.

L: Sona super bé!!! Quines ganes!!!
Per cert, hi ha bona acceptació i participació en les activitats que prepareu per a les famílies?
R: sí! I cada cop més! Hi ha un interés creixent de famílies que busquen alternatives d’oci per a petits i grans que programen els equipaments culturals, ja sigui des de les arts visuals, escèniques, biblioteques... Un oci que uneix cultura i lleure en família, que pot venir des de programes que es realitzen en les ludoteques a famílies que s’interessen a partir dels tallers d’artista per a nens i nenes.

L: De fet aquesta és el motiu pel qual vaig obrir aquest bloc... per aglutinar totes les activitats que hi ha a Lleida... de fet, vull desmitificar aquella típica frase que es diu que a Lleida no fan mai res... hehehe...  
Em podries avançar alguna activitat que estigueu preparant? 
R:Doncs l'activitat familiar que es realitzarà aquest 31 d’octubre, anomenada “Ambaixadors”, en què nens i nenes dinamitzaran la visita i les activitats de l’exposició “Plou,neva, pinta”. Si sabeu d’algun nen@ de 6-10 anys que vulgui participar com a Ambaixador pot fer-ho encara si us poseu en contacte a educaciolapanera@paeria.cat, i esteu tots convidats el dissabte 31, a endinsar-nos a l’exposició de la mà dels Ambaixadors. Això sí, confirmeu assistència a poder ser!

L: Abans d’acabar... Què destacaries de l’exposició de Cesc Grané. Amics de pas?
R: Es tracta d’un projecte del què estem molt contents, on un il·lustrador ha intervingut grans espais de l’Hospital Arnau de Vilanova on s’atenen nens, com ginecologia, pediatria, urgències pediàtriques i consultes externes realitzant un projecte en el què s’humanitza l’espai hospitalari i redueix l’estres que produeix, en especial als nens.
Totes les imatges es poden veure al Flickr de la Panera o a l’Hospital que romandrà com a una instal.lació permanent.
L: Roser!!! Moltíssimes gràcies!!! Des d'aquí, agrair-vos la vostra tasca i encoratjar-vos a continuar així i a promoure inciatives tan boniques com aquestes! 
Ahhhh!!! i moltes gràcies per deixar-te enganyar i donar un sí! tan ràpid quan et vaig plantejar l'entrevista. 
R: A tu Laura!!!