dissabte, 10 d’octubre de 2015

4 idees per a fomentar els bons hàbits

Avui volia parlar-vos d'hàbits, de bons hàbits. No vull donar consells, només faltaria! Simplement explicar-vos alguns recursos que fan que el Roc ho vegi com un joc i així, poc a poc, vagi interioritzant de forma natural pràctiques quotidianes d'una manera més divertida.

RENTAR-SE LES MANS
Per fomentar que el Roc es renti les mans, sobetot quan arribem del carrer i abans de menjar, hem comprat una banqueta que ell matex es responsabilitza de preparar i recollir per tal que arribi bé a l'aixeta i a la tovallola. Però allò que realment el motiva és rentar-se les mans amb el sabó amb premi!La idea és senzilla: com més es renta les mans més aviat podrà jugar amb el ninotet.
Aquest és de 'Las hermanas baby'. Podeu consultar la seva web clicant AQUÍ. De ben segur que trobareu altres opcions i, si no, sempre podríem buscar un tutorial per fer sabor i posar-li un ninotet...
Per cert, aquest ens el va regalar una amiga nostra, l'Esther, que sempre està l´última de totes les novetats.

RENTAR-SE LES DENTS
Tot i que encara és petit i no li poso crema dentífrica, ja es renta les dents. Com que sé que per fer-ho bé, recomanen que hi invertim almenys uns minuts, hem col·locat a la seva alçada un senzill temporitzador. Un rellotge de sorra l'ajuda a saber quanta estona ha d'estar rentant-se les dents (a la seva manera...)

Aquest és de Tiger. Ja ho sabeu que ha obert una botiga al carrer Major (no recordo el preu però menys de 3€).  

LLEGIR
Un dels moments més bonics del dia és quan cada nit abans de dormir llegim un conte que ell tria. Però també m'agrada molt quan, de forma autònoma, durant el dia agafa un conte i s'asseu per llegir-lo. La majoria de les vegades és poca estona però poc a poc el seu interès per la lectura va creixent. Des de quan? Doncs, molt fàcil. El meu pare ens va instal·lar unes prestatgeries de l'Ikea i el Roc té els contes a la vista. Jo els hi vaig renovant de manera que sempre n'hi ha algun de diferent. Hi ha molts sistemes, però la clau, crec, és que ell té els contes al seu abast i els pot agafar fàcilment.


FER-SE LA MOTXILLA
Com a profe de secundària observo cada any que hi ha nens i nenes que encara no tenen l'hàbit adquirit i esperen que la mare (sobretot) li prepari la motxilla. És evident que al Roc encara li falta molt però ell pot anar prenent consciència. Aquest any hem començat i només ho fem el diumenge. Li he preparat un petit pòster per ajudar-lo i li he penjat darrera la porta de la seva habitació, a prop del penjador.


Com veieu li he posat les 5 coses que hem de portar els dilluns. El got, una peça de fruita per al tastet, el tovalló, la bata i la tovallola. El text i la fotografia va acompanyat dels números i, poc a poc, anirem aprenent els números.


Estic segura que tots i totes fomenteu els bons hàbits a casa.  Com ho feu? Deixeu els vostres comentaris i de ben segur tots aprendrem de tots.